Nastola tunnetaan korkeatasoisesta, kansainvälisestä teollisesta tuotannostaan ja osaamisestaan. Elinkeinoelämän kilpailukyvystä vastaavat niin innovatiiviset yritysekosysteemit, high tech -osaaminen, ekologiset ja älykkäät ratkaisut kuin alueen pk- ja perheyrityksetkin.

Teollisuus on keskittynyt pääosin nauhataajamaan, rautatien lähituntumaan. Keskeinen sijainti, hyvät liikenneyhteydet, ammattitaitoinen työvoima ja myönteinen yritysilmasto luovat menestymisen edellytykset yrityksille.

Muoviteollisuudessa valmistetaan esimerkiksi putkia, yhteitä, pakkauksia ja kalvoja mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Vahva metalliteollisuus tuottaa koneita ja laitteita sekä niiden osia kotimaahan ja vientiin. Puuteollisuuden vahvuus on sekä kiintokalusteiden, että huonekalujen valmistuksessa ja muotoilussa. Myös tekstiiliteollisuuden investoinnit ovat luomassa uusia työpaikkoja alueelle. Lisäksi alueen monipuolinen viljaosaaminen täydentää Päijät-Hämeen vankkaa viljaklusteria.

Lahden seudun perheyritysten menestyminen luo uusia mahdollisuuksia myös Nastolan alueelle, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaiselle maaseutuyrittämiselle ja maataloustuotannolle.